FOLAT

FOLAT

Folat B grubu bir vitamindir (B9) ve besinlerde doğal olarak bulunur. Folik Asit ise B9 vitamini olan Folat'ın sentetik formudur.

Folik asit biyolojik metilasyon ve nükleotid biyosentezinde son derece önemli rol oynar... Yani doğal olarak besinlerle alınan ve dokularda bulunan Folat'tır. Besin desteklerinin içinde vitaminin oksidasyonu ile yapılan formuna ise Folik Asit denir. Besin takviyeleri içinde bulunan Folik Asit’in biyoyararlanımı %85 iken besinlerde yer alan folat'ın biyoyararlanımı %50 düzeyindedir. Günlük folik asit alım miktarı yetişkinlerde 170 mcg iken hamile ve emziren kadınlarda bu oran 300-400 mcg aralığına yükselmektedir.

Besinlerle alınan Folat kaynakları nelerdir? Koyu yapraklı yeşillikler, brokoli, kuşkonmaz, portakal, greyfurt, çilek, fasulye, avokado, brüksel lahanası, karnabahar, kereviz, kabak gibi sebzelerde bulunur. Folat yetersizliği nedeniyle meydana gelen sağlık sorunları çok ciddi problemler doğurabilmektedir... O nedenle besinlerle yeteri kadar alınamayan folat yerine, folik asit takviyelerinin alınması pek çok hastalıktan korunmamızı sağlamaktadır... DSÖ ekmeklik unların içine bile Folik asit desteği konulmasını önermektedir.

Etiketler: BİLGİLENDİRME
Haziran 14, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR