Neden Glutatyon ve C vitamini Birlikte Kullanılıyor?

Neden Glutatyon ve C vitamini Birlikte Kullanılıyor?

Neden C vitamini Önemli?
C vitamini (askorbik asit) kanda dehidroaskorbik aside dönüşür ve glikoz transport proteini ile hücre içine girer ve çıkar. Eğer girdiği hücre kanserli bir hücre ise glutatyon aracılığı ile tekrar askorbik aside döner ve bu askorbik asit hücre dışına çıkamaz. Bu kanserli hücrede bulunan askorbik asit dehidroaskorbik aside dönüşür ve oksijen radikali olan hidrojen peroksit açığa çıkar. Kanser hücrelerini tahrip eden madde budur. Vitamin C kan seviyeleri 11.000 qmol/L iken hastaların %42,9’unda tümör hücre apopitozu, %24,4 ünde ise tümör hücresi nekrozu (ölümü) saptanmıştır. C vitamini seviyesi 35.000 qmol/L‘e çıkarıldığında bu oranlar daha da artmıştır.
Günde 5-10 porsiyon taze meyve yaklaşık 300 mg C vitaminine eşdeğerdir. Bu miktar kandaki C vitamini seviyesini ancak 70-85 qmol/L seviyesine çıkarabilir. Yani ağızdan almak pek pratik görünmemektedir.
Öte yandan damardan alınan 3 gr C vitamini ile 1000 qmol/L seviyelerine çıkmak mümkündür…

Kaynak: CasciariJJ, Riordan NH, Schmith TL, Meng XL, Jackson JA.Cytotoxicity of ascorbate, lipoic acid and other antioxidans in hollow fibre in vitro tumours. Br J  Cancer 2001;84:1544-1550

www.u-form.com.tr

Instagram: /u_form_izmir
Facebook: /uformizmir
Twitter: /uformizmir

"Bu bir fonksiyonel tıp sağlık paylaşımıdır... Bilinçlendirme amaçlıdır."
 

Etiketler: Neden Glutatyon ve C vitamini Birlikte Kullanılıyor?
Haziran 22, 2021
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR